måndag 30 maj 2011

En trevlig söndag ute i Sövde!

I söndags var jag och tränade simning, cykling och löpning i Sövde. Det var med andra ord riktig triathlonträning och det var verkligen roligt! Upplägget är bra eftersom det blir träning i grupp fast med ens egna förmåga och fart. Det låter kanske lite konstigt men det var det inte! Jag ska förklara lite här under:

Simningen gick till så att alla startade tillsammans och man simmar 5 minuter rakt ut och sen tillbaka till starten igen, där kollar man så att alla är tillbaka sen simmar man 5 minuter ut från bryggorna och sen tillbaka igen. Man får alltså 20 minuters simning i eget tempo och i öppet vatten. Dessutom har man folk som håller lite koll på en så man behöver inte vara orolig! När simningen ärklar går man upp och tar av sig sin våtdräkt och tar på sig det man hade tänkt cykla i.

Cyklingen är uppbyggd på samma princip fast här kör man tillsammans de första kilometerna ut från Sövde till Sövde triathlons cykelbana. Där börjar man cykla efter egen förmåga och det går inte att köra fel då det bara är en rak sträcka dock med lite backar! Man cyklar på i 20 minuter sen vänder man och cyklar tillbaka. Väl tillbaka ges det tillfälle att fylla på sina flaskor eller gå på toa om så önskas. Sen är det dags för samma procedur igen cykla 20 minuter så långt man hinner (självklart försöker man komma lite längre än första gången!) och sen tillbaka till växlingsområdet där det efter 80 minuters cykling är dags sista momentet i träningen nämligen löpningen.

Löpningen går också på tävlingens bana vilken är lite kuperad och lite landsväg/grusväg beroende på hur långt man hinner. Löpningen går till så att man löper i 10 minuter så långt man hinner sen 10 minuter tillbaka och detta genomförs 2 gånger så det blir totalt 40 minuters löpning.

Det blir med andra ord 2 timmar och 20 minuters mycket rolig träning bland mycket trevligt folk! Så jag kan verkligen rekommendera att man åker dit och testar! Mer information finns på: Triathlonträning!

2 kommentarer:

  1. Hej Rasmus! Jasså, du har en blogg! Kul, får lägga in den bland favoriterna. Ska du till Sövde på söndag oxå? Tänkte själv sticka dit...

    Ha de gutt!
    Mvh Ludde (smo)

    SvaraRadera
  2. Hallå Ludde!
    Jag jobbar söndag dygn så jag kan tyvärr inte komma på söndag men kommer garanterat att dyka upp på flera söndagar i sommar! Har du något speciellt på tävlingsschemat?

    SvaraRadera