onsdag 10 augusti 2011

Lite tankar och väderprognosen inför Challenge Copenhagen

Det närmar sig med stormsteg! Nu är det bara 3 dagar och några timmar kvar tills det är startdags och det känns helt ok. Det är ju ändå detta jag har väntat på i nästan ett år! Det enda som stör mig lite är väderprognoserna som inte direkt är optimala. Så här ser det ut från tre olika källor (www.dmi.dk, www.smhi.se och www.yr.no ):



Det som oroar mig lite är ju cyklingen med kyla och vinden. Det kan även leda till att det blir problem med punkteringar under cyklingen vilket var ett stort problem förra året då vägarna i Danmark har flinta vilket glädjer däck och slangtillverkarna inom cykelbranschen. Att det skulle blåsa kommer ju inte direkt som en överraskning men regnet hade jag gärna skippat då det kan bli en kall cykling den stora frågan är ifall man ska ha långärmad på sig under cyklingen för att inte bli för kall? Som tur är kan prognosen visa helt fel men man borde ha det lite i åtanke inför loppet.

Tittade lite på startlistan och såg att det är en hel del välkända namn till exempel Jodie Swallow (regerande 70.3 världsmästare), Rebekah Keat och Jude Lawn som både har flera toppplaceringar i Kona. På männens sida är Björn Andersson anmäld vilket kommer bli roligt då han säkert kommer leda loppet efter cyklingen och regerande mästaren Tim Berkel (8:08 förra året) kommer att jaga honom. Stephen Bayliss som har vunnit och har flera fina placeringar på olika Ironman kommer även han att deltaga!


Idag ska jag titta till cykeln lite och spänna skruvar skruvar osv så att inget oväntat händer under loppet. Ikväll blir det simning vid Sibbarp ifall det lugnar ner sig lite i vinden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar