torsdag 28 november 2013

En närmare titt på Kona- löpningen!

Nu har det gått över en månad sedan Kona men Slowtwitch,com har börjat att lägga ut artiklar om de som placerade sig högst upp på Hawaii. Egentligen är det ingen viktig fakta men jag tycker det är super kul att läsa sånt här! Till exempel att den tyngsta utav de som kom   topp 15 bland männen var Tyler Butterfield som vägde 75 kg och om man ser till de manliga löptiderna var det inget snabbt lopp bara Bart Aernuts (2:44) och Ivan Rana (2:47) löpte under 2:50 vilket fler brukar men visserligen cyklade många fort så det finns säkert ett sammanhang mellan det. Det har de senaste åren varit lite hyppat med att man måste vara med under cyklingen men jag undrar om folk som potentiellt kan löpa ner mot 2:40 kommer att cykla lite långsammare nästa år? Van Lierde löpte på 2:51 vilket gör att starka löpare kan ge honom ett försprång på 10 minuter och ändå kunna vara med och slåss om titeln.

Saucony var skomärket som användes mest bland top 15 bland männen och K Swizz bland damerna.K Swizz var även representerat mycket bland männen men det tisslas lite om att de kommer att överge triathlon och enbart satsa på tennis. Flera utav tidigare K Swiss sponsrade atleter har nu andra sponsorer men vi får se vad som händer! Newton skorna som är den nya officiella Ironman skon hade ingen topp 15 bland männen men tvåan i damernas lopp Rachel Joyce bar ett par Newton skor.

10 utav topp 15 utav damerna löpte med någon huvudbonad 13 utav männen hade någon huvudbonad (iaf på de foton som jag tittat på). Nu är det vanligt i Kona och de flesta vill ha något på huvuet för att skydda mot värmen.2 stycken bar kompressionstrumper bland männen och 1 bland damerna. Oakley och Rudy project är utan tvekan de största när det gäller solglasögon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar