torsdag 28 februari 2013

Våren är på gång!

Äntligen märker man att våren är på gång! Här nere i söder visar sig torr asfalt mer och mer vilket har lett till nästan 6 timmars utomhuscykling med racern denna veckan! Det är inte bara min cykelform som är lite rostig utan mitt bakhjul visade sig också vara det med två trasiga ekrar (stavas det så?) med ett skevt bakhjul till följd fick jag trampa hem 30 km.

Veckan som har gått har jag tränat hårt med 11 km löpning innan frukost på måndags morgonen och sedan 13 km på eftermiddagen i bra tempo (4:20 km/h första 6 km, 4:15 km/h i 5 km, 4:00 km/h 1 km och sedan lite nedvarvning. Tisdagen blev en riktig triathlondag med simning (500m på 8:31 nytt årsbästa) sedan cykling i 52 km runt Torup och på kvällen ville jag testa benen så det blev 6 st 1 km intervaller i 3:55 km/h och totalt 8 km med uppvärmning och nedvarvning. Gårdagen startade i Eslövs simhall med ett simpass efter jobbet och sedan stod cykling på schemat så det blev 60 km längs med 101:an i underbart väder. Snitthastigheten blev 29 km/h vilket inte är speciellt skrämmande men det är fortfarande tidigt på säsongen!

I helgen börjar de stora tävlingarna ute i världen! Det är dags för Abu Dhabi triathlon där ett starkt startfält gör upp om en utav de största prissummerna inom triathlon. På startlistan finns bland annat Macca, Freddy Van Lierde (mitt tips till att vinna), Phil Graves, Eneko Llanos, kalmarvinnaren Jan Raphael och många fler.

Damernas startfält är kanske inte lika starkt med Caroline Steffen, Yvonne Van Vlerken, Nikki Butterfield och Mary Beth Ellis. Men detta är en utav de stora tävlingarna med den lite konstiga distansen 3 km simning, 200 km cykling och 20 km löpning.

Ganska mycket längre söder ut är det dags för Ironman New Zealand där det kan bli en riktigt spännande tävling där Cam Brown ska försöka vinna sin 11:e titel i Ironman New Zealand med i år får han ett tufft motstånd från två landsmän i Terrenzo Bozzone och den dubble olympiska medaljören Bevan Docherty som gör sin Ironman debut. Jag tror att Docherty förmodligen kommer att vinna men att Bevan och Terrenzo kommer vara uppe ur vattnet någon minut förre Brown och sedan bygga upp en ledning på cyklingen som sedan Brown minst kommer att krympa under löpningen.

Här en liten film där Bevan hämtar in Kris Gemmel och lämnar Rasmus Henning bakom sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar