måndag 31 januari 2011

Nike Lunarelite vs K Swiss K-ona

Nu är dags för att utvärdera mina nya skor som jag hade tänkt att använda under 2011. Skorna jag har tänkt att använda är Nike Lunarelite och K Swiss K-ona.

Nike LunarElite
Nike LunarElite
Om jag skulle kategorisera denna skon skulle jag ha sagt att det är en lätt träningssko som man kan använda som tävlingssko från 10 km till maraton. Skon är tillverkad i Nikes nya dämpning Dynamic support som finns i flera olika Nike modeller. Lunarelite är en lättare variant utav Lunarglide som kanske är mer en ren träningssko (dock använde jag den förra året på lite längre tävlingar och tyckte att den var helt ok!).  

Nike Lunarelite tycker jag är en bra sko då den har en enligt mig ganska snygg design och ser och känns snabb ut på foten. Den fungerar utmärkt i kyla dock vet jag inte hur den fungerar när den är fuktig som jag har märkt att det kan hända när man tävlar i triathlon.


K Swiss K-ona
K Swiss K-ona
K Swiss är ett märke som jag inte hade hört något om innan jag började med triathlon. En anledning till att de inte är så vanliga i Sverige är nog för att de är svåra att få tag i. Det verkar inte finnas så många återförsäljare i Sverige vilket jag tycker är synd.

K Swiss har förmodligen skapat skon för triathlonmarknaden vilket är smart då det är en marknad som är köpstark. Själv köpte jag skon på internet vilket kan vara en lite chansning med storlekar osv. Skon i sig är en mycket trevlig överraskning! Personligen gillar jag skon mycket! Även denna skon är en lätt träningssko som går att använda som tävlingssko på distanser från 10 km till maran. Personligen blir detta min tävlingssko under 2011.En smart sak som de har är att det finns hål genom sulan som gör att när skon bli blöt rinner det ut vilket är skönt!

Vilken sko vinner?
Utseende: Nike Lunarelite
Löpkänsla: K Swiss
Pris: K Swiss (betalade 650kr jämfört med Nike Lunarelite 1200kr)
Dämpning: K Swiss
Coolhetsfaktor: K Swiss (då det inte är så många som har de!)
Slitage: Jag kan inte svara dock har jag läst att K Swiss skorna slits snabbt.
Vikt: K Swiss 317, Nike LunarElite 318 får räknas som oavgjort!
Material i ovandel: Nike LunarElite

Vinnare K Swiss!









1 kommentar: