måndag 25 juni 2012

Nu är sommaren här!

Helt plötsligt är det snart juli och med det så börjar tävlingarna att komma igång! Det är mindre än tre evckor till Sövde HIM och när jag går in på Challenge Copenhagen hemsida möts jag av denna bild.

Det börjar med andra ord närma sig till mian två viktigaste tävlingar i år! Challenge Copenhagen har varit det stora målet hela året och Sövde är en del i förberedelserna till Challenge. Dock tar jag seriöst på Sövde HIM då mitt mål är att gå under 4:40 i år förra året fick jag 4:44 och det känns som om jag borde slå det i år. Men det hela beror lite på hur vädret är. Det kommer att blåsa så enkelt är det för det gör det alltid där dock har det de senaste gångerna blåst så det har varit små vågor på sjön vilket medför att simningen går långsammare. Jag tar hellre stora vågor i havet än de små Sövdesjön eftersom de står ens andning mycket mer. Målet är att gå under 35 minuter på simningen och jag tror jag ligger mellan 34-37 minuter. Cyklingen har jag fokuserat mer på i år och kommer köra mycket nu i sommar för att vara i bra form till Challenge och jag tror inte jag kommer att cykla mycket fortare i år (2:30 förra året) dock kommer jag att kunna löpa fortare eftersom målet är att vara fräschare efter cyklingen. Jag löpte på 1:36 förra året och borde kunna gå ner till 1:30 tror jag. Löpningen har sett bra ut på Sövde träningarna men nu är det dubbelt så långt så vi får se hur det går!

Helgen som gick blev det två bra pass med 23,5 km löpning på lördagen i 4:30 tempo och sedan 100 km cykel på söndagen i 33,1 km/h i snitt trots det tråkiga vädret. Min tanke är att köra hårt två veckor nu med många träningstimmar och sedan lugna ner det sista veckan innan Sövde och efter Sövde ta det lugnt i 3-4 dagar sen köra 2-3 hårda veckor igen och hoppas på att kroppen kan ta hand om träningsmängden och börja spetsa till det inför Challenge Copenhagen.

1 kommentar:

  1. Är lite sugen på att åka ner och köra i Sövde som ett genrep inför Kalmar. Synd att det är så långt att åka.

    SvaraRadera