torsdag 7 juni 2012

Kan 2012 bli det tuffaste Kona någonsin?


Det kommer att bli ett mycket spännande Kona i år! Visserligen är det lång tid kvar men det har hänt en hel del på proffstouren som gör att det ser riktigt spännande ut! På herrarnas sida har vi 3 faldiga världsmästaren Craig Alexander som vill ha sin fjärde titel och såg bra ut i Ironman Melbourne, vi har förra årets tvåa Pete Jacobs som bara blir bättre och bättre för varje år som går och dessutom klarar han av värmen på ett utmärkt sätt. Från Tyskland kommer flera utmanare men de största är bröderna Raelert ifall de inte tränar i sönder varandra.



Michael som är två faldig 70.3 (HIM) världmästare ska i år genomföra sin första Ironman och kommer därmed att klara kvalet till Kona. Macca kommer förmodligen tillbaka nu när han blev fjärde man i Australiens OS lag och han genomförde en Ironman i helgen för att få sin plats (Ironman Cairns) han tog det hela som en träningsdag och gav folk high five längs med banan och spexade sig genom loppet och gick i mål på precis över 9 timmar.

Sen har vi ju även den gamle cyklisten nämligen Lance Armstrong. Hans inledning på sin comeback har varit mycket imponerande men den starkaste insatsen kom i helgen när han vann Hawaii 70.3 med en mycket imponerande cykeltid. Nu är det så att Lance är bland de främsta simmarna och nu helgen bevisade han sin styrka på cykeln då han hade nästan 4 minuter tillgodo på Chris Lieto som anses vara den bästa cyklisten inom triathlon (näst bästa nu). Lance sprang sedan halvmaran på 1:20 och tog en fin vinst före Greg Bennet som anses vara en utav de bästa på den olympiska distansen när det är non drafting. Lance kommer inte kunna springa med de bästa löparna i Kona jag tror helt enkelt inte han kan springa maran på 2:40 men vad händer ifall det blir en blåsig dag och han har 10-,15 kanske till och med 20 minuters ledning över de bästa löparna. Han kan säkert göra maran på 2:55 så de övriga proffsen borde vara oroliga! Nu måste han dock först köra en Ironman och det blir Ironman France som han säkert kommer att vinna!
Sedan måste jag säga att det är en otroligt hög kadens han cyklar med! Detta kommer att bli spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar